BLOGGER TEMPLATES AND MySpace 2.0 Layouts »

vineri, 4 martie 2011

Buddha s-a reincarnat in Nepal



Buddha s-a reincarnat in Nepal

Mii de credinciosi budisti din intreaga lume se aduna in decursul acestei saptamani in Nepal pentru a fi de fata la profetiile care vor urma sa fie facute de un baiat de 18 ani, considerat reincarnarea personajului istoric Buddha Sakyamuni, anunta BBC.

Conform oficialitatilor nepaleze, baiatul a revenit din jungla unde se retrasese initial pentru o recluziune de peste un an de zile.
Ram Bomjan, in varsta de doar 18 ani, a aparut in decursul zilei de luni, 10 noiembrie, anul curent, in apropierea oraselului Nijgadh, aflat la circa 160 kilometri de capitala Nepalului, Kathmandu.
Adeptii sai devotati sustin ca Bomjan este nimeni altul decat reincarnarea spiritului lui Buddha, fondatorul uneia dintre cele mai mari religii ale lumii, nascut pentru prima data pe acesta planeta in urma cu 2 500 ani, in orasul Lumbini din regatul Nepalului.
Ram Bomjan, a intrat in atentia opiniei publice mondiale in anul 2005, cand in fata a numerosi credinciosi, reporteri si echipaje de televiziune, a intrat intr-o stare de meditatie profunda la umbra unui copac. Tanarul Bomjan a realizat o performanta aprope de limitele paranormalului, reusind sa stea nemiscat in postura de meditatie timp de 10 luni, perioada in care nu s-a miscat, nici nu a baut sau a mancat, spre extazul miilor de credinciosi si stupoarea zecilor de oameni de stiinta, martori la aceasta performanta incredibila.

Dupa acest episod extraordinar, Bomjan a disparut in jungla. Oficialitatile nepaleze sustin ca Bomjan va vorbi pe data de 18 noiembrie, ocazie cu care va face o serie de profetii legate de viitorul acestei planete. In ciuda faptului ca nu exista nici o confirmare oficiala din partea preotilor budisti care vizeaza adevarata reincarnare a spiritului lui Buddha in trupul lui Bomjan, precum si faptul ca exegetii budismului cred ca Buddha insusi nu se mai poate reincarna deoarece s-a eliberat, rupand lanturile Samsarei, misterul persista. Si unii si altii raman neputinciosi in a explica performanta lui Bomjan.
Budismul este o religie care numara in prezent peste 325 milioane de adepti, majoritatea in Asia.
Sursa: descopera.ro