BLOGGER TEMPLATES AND MySpace 2.0 Layouts »

sâmbătă, 19 februarie 2011

Cum sa scapati de amenda de politie


O metoda cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile datede Politia rutiera, Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice altainstitutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale, celebrele amenzi.


Dupa constarea contraventiei decatre agentul de circulatie, acesta are obligatia sa va intrebe daca aveti defacut observatii. Sfatul nostru este sa spuneti ce anume observatii aveti defacut, cea mai des folosita de foarte multa lume este urmatoarea "constatarea nucorespunde adevarului" care trebuie mentionata de politist. Urmatorul pas legal care trebuie facut de politist este sa va intrebe dacadoriti sau nu sa semnati procesul verbal si sa luati un exemplar. Putina lumestie ca ordonanta de urgenta a Guvernului 2/2001, privind regimul juridic alcontraventiilor, lasa multe portite pentru ca amenda sa nu mai fie achitataniciodata. Daca soferul depistat ca a incalcat Codul Rutier refuza sa semnezeprocesul verbal, agentul este obligat sa aduca un martor, cu care, atentie, seva putea face doar dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semnaprocesul verbal si a primi un exemplar, nu de atestare a savarsiriicontraventiei. In fata acestei situatii, procesul verbal va fi trimis ladomiciliul soferului, unde trebuie sa ajunga in maxim de 30 de zile. Articolul 27din OUG 2/2001, prevede ca una din cele doua posibilitati de comunicare aprocesului verbal va fi prin posta, cu confirmare de primire. Acest lucrupresupune ca destinatarul / soferul sau pietonul trebuie sa semneze de primire aprocesului verbal. Daca nu este acasa sau daca locuieste la alta adresa decatcea din buletin o perioada de zece zile sau pur si simplu nu merge la Posta saridice procesul verbal si sa semneze, documentul va fi trimis inapoi la Politie.Posta pastreaza corespondenta vreme de 10 zile. In acest caz Politia Rutiera fie retrimite documentul prin Posta fie aplica cea de-a doua varianta de comunicareprevazuta de acelasi articol 27, "prin afisare la domiciliul sau la sediulcontravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces verbalsemnat de cel putin un martor". Portita legala de scapare care se afla inOrdonanta 2/2001, este prevazuta de art. 14. Acest articol stabileste ca"executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbalde constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen deo luna de la data aplicarii sanctiunii" (adica data cand a fost scris / intocmitde politist). Cu alte cuvinte, daca Politia nu poate face dovada ca v-acomunicat procesul verbal in termen de 30 de zile, sub semnatura dvs., amenda de225 de lei nu mai poate fi executata de catre Directia Finantelor Publice



Alte sfaturi pentru a evita amenda pentru camerele radar:- Pentru radarele fixe puteti alege un nume dintr-un necrolog, din orice ziar,al unei persoane care a decedat dupa data depistarii si comunicati Politiei, casi asa nu au cum sa constatate ca nu e asa. Acest nume il puteti trece ininvitatia pe care o primiti de la Politia Rutiera de a comunica numele persoaneicare a condus autoturismul depistat ca a circulat peste limita legala. Dementionat ca fotografiile facute de camerele radar surprind autoturismul doardin spate, deci identificarea soferului dupa fata nu poate fi efectuata. Inacest caz, Politia Rutiera NU poate aplica sanctiunea si NU poate face dovada capersoana decedata trecuta de dvs. in invitatie a condus sau nu autoturismul.- Trimiteti instiintarea cu plata la destinatar, adica sa plateasca Politia candprimeste scrisoarea cu datele persoanei careia i-ati incredintat masina. Inacest caz Politia nu va achita taxele si plicul se intoarce la dvs. Asa avetidovada ca ati comunicat, dar pe banii Politiei, care nu vrea sa platesca si scapati!Mai sunt cateva pentru radar:1. Ii ceri ordinul de serviciu prin care are misiunea sa efectueze radar in locul cu pricina. Motivul e eliminarea suspiciunii de iesire la spaga. (Nu-l are sau n-o sa-l dea. Trebuie trecut asta in procesul verbal.)2. Ceri avizul de control recent al aparatului radar la o institutie abilitata, prin care sa se specifice ca aparatura e conform[ cu normele tehnice. (Nu-l are, de obicei. Se trece si asta in procesul verbal)3. Nu semnezi si ceri sa ti-l trimita acasa. (De obicei nu-l trimite, pentru ca politistul trebuie sa se deranjeze la posta si sa puna timbre din banii lui.) In cazul in care, totusi, il trimite, se continua cu varianta de lipsa de la domiciliu.

0 comentarii: