BLOGGER TEMPLATES AND MySpace 2.0 Layouts »

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Bravo

Top adolescenti geniali.
La 14 ani, milionar in dolari din afacerea cu gem

Au afaceri de milioane de dolari, au spart sistemul NASA sau au construit singuri dispozitive nucleare. S-au dovedit a fi adevarate genii, chiar daca nu atinsesera varsta majoratului cand au devenit faimosi. Afla-le povestea!

1. Fraser Doherty – la 14 ani a facut o avere din... gem

Cei mai multi antreprenori tineri fac averi din site-uri web de success. Scotianul Fraser Doherty a gasit insa o metoda traditionala de a se imbogati peste noapte. La 14 ani a inceput sa faca gem, inspirat de retetele bunicii. La 16 a renuntat la scoala ca sa lucreze full-time la fabrica SuperJam. Acum vinde in jur de 500.000 de borcane de gem pe an, adica 10% din piata de dulceturi a Marii Britanii. Baiatul are o avere estimata la aproape 2 milioane de dolari.


2. Milan Karki – la 18 ani a inventat un panou solar din par uman in valoare de numai 23 de lire

Baiatul, originar dintr-un sat din Nepal , spune ca panoul solar este o sursa ieftina si ecologica de energie. Acesta este de parere ca parul uman este un bun conductor si ca va revolutiona industria energetica. Parul inlocuieste siliconul, un ingredient destul de scump folosit la constructia panourilor solare, asa ca dispozitivele vor fi construite la preturi mult mai mici si vor fi accesibile comunitatilor fara acces la o sursa de energie electrica. In Nepal , una dintre cele mai sarace tari ale lumii, accesul la energie electrica este foarte restrans.


3. Jordan Romero – la 13 ani a cucerit Everestul

Jordan Romero este cea mai tanara persoana care a cucerit cel mai inalt munte din lume. A pornit in aventuroasa calatorie impreuna cu tatal sau, iubita lui si o echipa de alpinisti profesionisti. Pentru ca Jordan era prea tanar, nu au fost lasati sa escaladeze Everestul prin Nepal, asa ca au ales un traseu din China, mult mai dificil. In plus, la numai 9 ani, baiatul a cucerit Kilimanjaro.


4. Cameron Johnson – la 19 ani si-a vandut site-ul pe o suma formata din sase cifre

La numai 15 ani, Cameron Johnson castiga intre 300.000 si 400.000 de dolari pe luna din afaceri cu site-uri web. La 19 ani isi vindea una dintre paginile electronice pentru o suma formata din sase cifre… in dolari, pe care nu a vrut sa o faca publica. Totul a inceput cand, la 9 ani, lui Cameron i-a venit ideea de a vinde felicitari electronice, facute chiar de el in Photoshop.


5. Deitrich Ludwig – la 16 ani a construit singur o masina electrica

La varsta la care majoritatea adolescentilor invata sa conduca, un baiat din Monclova , Ohio , a construit singur un Chevrolet S-10 electronic din 2000. Deitrich a inlocuit motorul in patru cilindri al masinii cu unul electric, fara emisii de gaze.


6. Mohamed Altoumaimi – la 16 ani a rezolvat o enigma matematica veche de 300 de ani


Imigrant irakian in Suedia, baiatul a rezolvat formula numerelor lui Bernoulli, o problema matematica care a chinuit mintile stralucite ale matematicienilor timp de trei secole. Mohamed a ajuns in Suedia in 2003. Cand baiatul a arata rezolvarea profesorilor liceului unde studia, acestia nu l-au prea luat in serios. Mohamend nu s-a lasat descurajat si a trimis exercitiul la Universitatea Uppsala. Profesorii de acolo au atestat corectitudinea calculului. Acum, baiatul de 16 ani isi petrece timpul explicandu-le profesorilor de matematica rationamentul prin care a rezolvat enigma. Problema dateaza din secolul al XVII-lea si a fost formulata de matematicianul elvetian Joacob Bernoulli.


7. Thiago Olson – la 17 ani a construit in pivnita casei lui un dispozitiv nuclear

Colegii l-au poreclit “Cercetatorul nebun”. Si pe buna dreptate! Thiago a construit in pivnita casei lui din Oakland Township un reactor de fuziune nucleara. 1.000 de ore de studiu si lucru, timp de doi ani – atat s-a chinuit baiatul sa contruiasca dispozitivul care, la o scara mica, creaza o fuziune nucleara.


8. Jonathan James – la 15 ani a reusit sa “sparga” sistemul NASA

Adolescentul si-a castigat faima dupa ce a devenit primul minor condamnat pentru infractiuni informatice. Baiatul a stat sase luni in arest la domiciuliu, la varsta de 16 ani. Pentru inceput, Jonathan a reusit sa intre in sistemul uneia dintre agentiile Departamentului de Aparare al Statelor Unite care se ocupa cu depistarea si combaterea, printre altele, a atacurilor nucleare, biologice sau chimice impotriva SUA. Apoi a reusit sa sparga codurile NASA si sa fure din sistem tehnologie software in valoare de aproximativ 1,7 milioane de dolari. Cei de la NASA au fost nevoiti sa inchida toate sistemele, pentru un cost de 41.000 de dolari. Jonathan James s-a sinucis (!?) in 2008.


9. Evan Graham – la 16 ani stie pilota cinci tipuri diferite de avioane

Evan Graham si-a sarbatorit cea de-a saisprezecea zi de nastere pilotand singur cinci tipuri diferite de avioane: un WWII L-4 Piper Club, un R-22 Robinson, un Cessna 150 Aerobat, un Robinson 44 Raven II si un Cessna 150-150 sin 1965. Totul in numai in doua ore.


10. Alia Sabur – la 18 ani a devenit cel mai tanar profesor universitar

Alia Sabur lucreaza full-time ca profesor la Universitatea Konkuk din Corea de Sud. Fata a intrat la facultate la varsta de 10 ani, urmand cursurile Universitatii Stony Brook, iar la 11 ani a devenit membru al Orchestrei Rockland Symphony. Alia canta la clarinet si stie sa citesca de la varsta de 2 ani.